Dit barn har brug for legetøj – det har din hund også

legetøj til hunde

Det er efterhånden et anerkendt faktum, at børn lærer mest igennem leg. Hele barndommen igennem er leg og legetøj et af de mest centrale punkter. Vi ved at vores valg af legetøj vil være med til at præge barnets personlighed for livet. Lego fx vil give dit barn en forståelse af mekanik og konstruktion. Farveblyanter vil fremme barnets kreative evner, etc. Det er altså ikke lige meget, hvad dit barn leger med.

Samme gælder også for din hund. Hunden er menneskets bedste ven, og har været det igennem mindst 10.000 år. Og det er ikke et tilfælde. Ligesom os, er hunde sociale væsner. De har brug for hinanden, for en familie, en flok og et hierarki. De har også brug for selskab og leg. Og ligesom det ikke er lige meget hvad dit barn leger med, gælder det også for din hund.

Hunde har brug for godt hundelegetøj. Legetøj der er udviklet med henblik på at stimulere dem på den helt rigtige måde. Der er hundelegetøj til tidsfordriv, til læring, og til emotionel support. Det er ikke kun børn der har brug for bamser. Hunde har også.

Godt hundelegetøj finder du hos Dyreverdenen.dk.

Hundens finmotorik skal også trænes

Et barn har brug for at træne fingrenes finmotorik, så det kan lære at bruge sine hænder optimalt. Hunde griber med tænderne. Men det kræver også finmotorik at styre et tandsæt. Du kan se resultaterne af den endnu ikke udviklede finmotorik når din hvalp er færdig med familiens sko.

Det er ikke sådan at hvalpen med vilje ødelægger skoene. Den vil bare lege med dem. Men den unge har endnu ikke styr på hvor megen bidekraft der skal til, for at holde noget, smide det i luften, og fange det igen. Uden at der bides huller i. At hundes mælketænder er spidse som syle, gør det ikke nemmere.

Hvis du kigger lidt rung på Dyreverdenens hjemmeside vil du se at der er mange kategorier af hundelegetøj.

glad hund

Forskelligt legetøj til forskellige aktiviteter

Hovedkategorierne er grupperet efter formål og aktivitet:

  • Hundeaktivitetslegetøj. Her finder du legetøj der stimulerer hundens nysgerrighed og intelligens. Fx ved at gøre det til en udfordring at finde nogle små lækkerier der skjules inden i legetøjet
  • Hunde latex legetøj. Det er bløde ting, fx små dyr der giver pivlyde når de klemmes. Hunde synes det er sjovt, ligesom småbørn også gør. Det træner bl.a. deres finmotorik, når de skal bide lige tilpas for at få lyden frem, men uden at ødelægge tingesten
  • Hundeplys og -stof. Det er bamser til vovsen. Også hunde har brug for bamser, og de bruger dem på samme måde som børn gør.
  • Hundereb og -bolde. Bolde kalder direkte på jagtinstinktet. At jage efter noget er hundens foretrukne leg. Lige fulgt efter at bide sig fast i noget og hive med al kraft. Vandhunde – de fleste hunde elsker at svømme. Og når svømning kan kombineres med at jagte efter noget, så kan det næsten ikke blive bedre.