Hvad er digital asset management?

digital asset management

Digital asset management er et softwaresystem, der hjælper med at hente ned, filtrere, gemme, og organisere alle dine filer på evt. din computer eller laptop. Adskillige virksomheder gør, såvel som privatpersoner, brug af digital asset managements kunnen ved at samle og dele fællesdokumenter ét sted. Det kan være via et drev, på en hjemmeside eller noget tredje. Læs også mere om digital asset management og hent nyeste information ind på https://www.encode.eu/resources/insights/your-guide-to-digital-asset-management-dam/.

Med sådan et velfungerende system skabes de bedste forudsætninger for høj kvalitet af ekstern – og intern kommunikation. Dermed er der f.eks. stor chance for, at fejl begået af medarbejder når at blive opdaget af kollegaer eller ledere, før materialet sendes ud til kunden eller forbrugerne. I forhold til den interne kommunikation kan medarbejder i virksomheder, som på alle andre former for arbejdspladser, udveksle tanker og idéer samt følge med i, hvad der overordnet bliver produceret.

digital management

Virksomhedskommunikation

Intern kommunikation, der foregår inden for en arbejdspladsens murer, og som ikke nødvendigvis kommer ud til kunden, har dermed stor gavn af digital asset management. I forhold til den eksterne kommunikation har anvendelsen ligeledes stor gevinst. Hvis et firma skal have sendt sit produkt ud på markedet, har det stor betydning, at softwaresystemet kan sende og dele filer af højeste kvalitet samt hjælpe med at registrere alle former for fejl. Det bliver dermed fordelagtigt rent markedsmæssigt og i forhold til den eksterne konkurrence. 

Men fejl er der selvfølgelig også at finde med digital asset management. For i et delt drev, eller anden form for delt materiale blandt medarbejdere, der skal ud til en kunde, kan der jo ske mange typer af fejl. Måske er det ikke blevet opdaget, at et dokument er blevet tilføjet to gange, og yderligere kommer vi heller ikke uden om, at den enes fejl kan gå ud over de andre. Hele firmaets eller arbejdspladsen omdømme. På den anden side, kan et argument for digital asset management lyde, at hvis sådan et “problem” skulle opstå, er det fællesskabets og samarbejdets pris.

Informationsarkitektur der passer jer

Du kan med digital asset management selv skabe den informationsarkitektur, der passer bedst til jeres virksomhed. Til at organisere hinandens filer og dokumenter. Her skal I kende hjælpemidlerne rigtigt godt, så jeres ansatte kan blive vejledt rigtigt. Så de ved netop, hvor de skal lede, hvad de skal kende, og hvor de skal uploade deres materiale.

Et godt digitalt asset management system, gør det også muligt for samarbejdspartnere at gå ind og hente eller uploade filer til eller fra virksomheden. Digitalt, hurtigt og simpelt – fysiske møder eller telefonsamtaler behøver hermed ikke at finde sted, før at informationer eller ståsteder kan blive præsenteret på kryds og tværs.

Digital asset management er kort sagt genialt

De fleste har nu ikke noget imod, at vi via sådan et softwaresystem holder øje med og tager ansvar for hinanden. Andre kan bestemt ikke lide denne overvågende tendens. Måske peger dette i retning af en perfekthedskultur, der ikke accepterer småfejl – hvert fald hos den enkeltes opfattelse. De fleste vil nu påstå, at digitalt asset management er intet mindre end en direkte genial opfindelse.