Hvad koster det at få rodbehandlet en tand?

Det kan være meget smertefuldt at fejle noget med tænderne. I hvert fald hvis der går lang tid, inden du får ondt og dermed finder ud af, at der er noget galt med en tand. Så er det bare om at komme til tandlægen i en fart, for det går ikke over af sig selv. 

Hvis du går til tandlæge regelmæssigt, så er der større chance for, at eventuelle tandproblemer ikke kommer til at udvikle sig til noget alvorligt. Men det kan jo ske alligevel, og somme tider er problemet så fremskredent, at det bliver nødvendigt med en behandling. 

Det er sjældent behageligt at blive behandlet i tænderne, og så kan det også komme til at koste en del penge at få det gjort. Derfor er det altid vigtigt, at du bliver behandlet så tidligt som muligt. Kontakt Plus 1 for en aftale. Den kan være mere eller mindre akut. 

Hvad koster en rodbehandling? 

I forhold til en rodbehandling pris, så kan det være svært at give en fast pris. Det kan komme an på, hvilken tand der skal behandles. En fortand vil typisk være billigere at behandle end en kindtand. Desuden kan der være individuelle forskelle på behandlingerne. Det kan også variere, hvor meget bedøvelse den enkelte patient har brug for. 

Generelt kan man dog godt sige, at Plus 1 kører med nogle særdeles fornuftige priser. Desuden har personalet stor erfaring med netop denne type behandlinger. Her er du bestemt i trygge hænder. Det er meget vigtigt, at du kan være helt tryg, når det handler om at få behandling hos en tandlæge – men en skarp rodbehandling pris hjælper også. 

Når du skal rodbehandles 

I nogle tilfælde er det nødvendigt at rodbehandle en tand. Det sker, når der for eksempel er gået betændelse i et ubehandlet hul i tanden, og denne betændelse er nået ned i tandens rod. Det skal renses op, og det er en længerevarende proces at få gjort det. Det gøres bid for bid, og der må endelig ikke være noget som helst betændelse tilbage i tandens rodkanal eller rodkanaler. Der er en rodkanal i en fortand og op til 4 kanaler i en kindtand.  

Der kan også opstå betændelse i nerven, hvis du for eksempel knækker en tand. I det tilfælde vil man også rodbehandle tanden. Det gælder om at få renset betændelsen ud og sørge for, at den bliver slået ned. Herefter lukkes kanalen og hullet til igen. 

Hvordan foregår rodbehandlingen? 

Ved en rodbehandling bliver du altid bedøvet. Dels skal du ligge meget stille under operationen, og dels vil det være forbundet med ubærlige smerter, mens det foregår.  

Behandlingen varer omkring 20 minutter afhængigt af, hvor mange rodkanaler, der skal behandles, og hvordan det forløber. 

Du kan godt have nogle smerter i et par dage efter sådan en rodbehandling. Det er helt normalt. 

På klinikken Plus 1 er de meget erfarne og rutinerede i at foretage en rodbehandling, så dem kan du roligt henvende dig til, hvis du skal have foretaget sådan en.