Sådan begynder du i en skatepark

Skateboarding og løbehjul har fået mere og mere opmærksomhed gennem de seneste par år. Flere er begyndt selv at eksperimentere med at løbe på skateboard og lave tricks på løbehjul. Hvis du gerne selv vil i gang, så kan det være en smule intimiderende at begynde i en ny skatepark.

Hav styr på dit udstyr

At kende reglerne og sproget i en skatepark er vigtigt for at kunne passe ind, men det er ikke alting. Hvis du gerne vil have mest ud af din tid ved en skatepark, er det en god ide at have godt styr på dit udstyr. At have at ordentligt skateboard eller trick løbehjul er en god start. Selv hvis du er i gang med at lære, kan et ordentligt trick løbehjul være en kæmpe hjælp. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et trick løbehjul eller skateboard er det rigtige for dig, kan du med fordel starte med løbehjulet. Det er nemmere at holde balancen på et løbehjul, hvilket gør det mere begyndervenligt. Det betyder ikke, at du ikke kan lave en masse fede tricks eller hop. Du vil hurtigere være godt tilpas på løbehjulet og være selvsikker nok til at afprøve tricks, som tit tager længere tid på et skateboard.

trick løbehjul

Find en god skatepark

Det kan være intimiderende at begynde at bruge en ny skatepark. Man kender måske ikke så mange, der bruger den, og man vil helst ikke gøre sig selv til grin. Hvis du er en af dem, som er nervøse for at lave et godt indtryk på andre i skateparken, kan du komme langt ved at overveje, hvilken skatepark, du vil begynde i. I København findes der mange forskellige skateparker, så du kan med fordel undersøge de forskellige muligheder. Tit har skateparkerne en facebookside, hvor du kan læse om, hvad der sker i parken, og hvem der bruger dem. Her vil du også kunne læse om andres oplevelser med den specifikke skatepark. Det er blandt andet rart at vide, om folk har haft gode oplevelser eller ej. Du vil også kunne læse mere om de forskellige regler, som kunne være der. Derudover er det også en god ide at læse, hvad parken bruges mest til. Der er blandt andet stor forskel på skateparker til skateboards og parker til løbehjul.

Sådan skal du opføre dig i en ny skatepark

Der er en masse uskrevne regler i skateparker. Hvis du gerne vil blive venner med de andre brugere af parken, er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal opføre dig. Hvis du kender de forskellige regler, vil folk som regel være sødere og mere hjælpsom, hvis du er begynder. Først og fremmest er det altid en god ting at være høflig. Vær sød og smilende overfor de andre. Du kan altid spørge, hvis der er noget, som du er i tvivl om, og for det meste vil folk gerne hjælpe dig videre. Hvis du virker arrogant, vil de andre automatisk også tro, at du er det, hvilket du gerne vil undgå.