Bliv godt rustet på til kystfiskeri

Hvis du påtænker at begynde at kystfiske, er det vigtigt at have informationerne i orden. Der er mange ting, man lige skal vide og forstå, før man selv hopper ud i det – så at sige. Det er vigtigt at have det rigtige. Både fisketegn og ordentligt grej.

Nedenfor er der gode tips og tricks til kystfiskeri, og hvordan du kommer i gang. 

Hvad er kystfiskeri?

Kystfiskeri er, når du fisker i havet. Det kan være fra en båd eller ved kysten, på hobbyniveau eller industrielt. Kystfiskeri er en hobby, der er populær hos mange. Der er intet bedre end at stå i sin egen verden, mens man fisker. Det er en hel særlig form for terapi, hvorfor det også er almenbredt.

Fiskeri er en af de ældste former for næring, man i sid tid brugte. Det har også været sådan, datidens mennesker oplevede og udforskede jorden.

kyststang

Kystfiskeri kræver godt grej

Det er vigtigt, at du er godt rustet på til at starte dit fiskeliv. Det gør du ved at have det rigtige grej. En fiskestang er nemlig ikke bare en fiskestang. Ligesom der er mange forskellige former for løbesko, er der også forskel på fiskestænger.

Ved kysten er det en god idé at få fingrene i en kyststang. Fiskestangen er designet til netop fiskeri ved kysten og i havet. Her går bølgerne nogle gange højt – bogstaveligt talt – og det er derfor vigtigt med en stabil og modstandsdygtig stang.

Kystfiskeri er for alle

Det er ikke kun den ældre befolkningsgruppe, der lystfisker i havet – men i stigende grad flere forskellige målgrupper. Det er særligt populært hos yngre, efter det er blevet eftertragtet at leve selvforsynende. I fjernsyn og på nettet ser man ofte programmer om at leve i vildmarken og kunne skaffe sin egen føde. Mange drømmer i stigende grad om at komme tilbage til naturen og havet.

Sommerhuse og generelt ejendomme ved havet er eftertragtet, og det ikke tilfældigt. Havet har en terapeutisk ro, som kan lette alle sind. Derfor er det da heller ikke noget at sige til, at kystfiskeri ikke kun er en hobby – men en livsstil.

Gør kystfiskeri til en udflugt

Kystfiskeri er mere eller mindre muligt i hele Danmark, så der er rig mulighed for at gøre en udflugt ud af det. Man kan med fordel køre rundt med fiskestangen langs de danske kyste og nyde en fiskeferie.

Kystfiskeri er en god måde at spare penge på. Det er et godt og oplevelsesrigt alternativ til rejsen sydpå. Og så kan man samtidig besøge bekendtskaber fra nær og fjern, når man sådan kommer rundt i det smukke danske landskab.

Sådan tilbereder du din fangst

Prikken over i’et efter en lang fisketur er at kunne nyde sine fisk bagefter. Der er ikke noget som en tilberedt pighvar. En stor fordel ved kystfiskeri er, at det er muligt at fange mange fiskearter hele året rundt. Derfor er der god mulighed for at kunne skelne mellem fiskeretterne. Hvem ville ikke gerne kunne byde på hjemmefanget sild, makrel eller hornfisk? Velbekomme!