Opgrader din spisestue med et lækkert personligt plankebord

Kunne du også godt tænke dig at gøre din spisestue lidt mere personlig og unik? Hvad så med at investere i et lækkert plankebord, som du kan designe selv. På den måde kan du gøre plankebordet så personligt som muligt for dig og din spisestue. Plankeborde kan nemlig være et godt fokuspunkt for din spisestue, som alle i familien helt sikkert vil elske. Men hvordan kan du nemt og hurtigt være med til at designe netop det plankebord, der passer perfekt til dig og din familie? Læs med her og find ud af, hvordan du kan gøre netop dette.

plankeborde

Start med at vælge modellen

Det er faktisk slet ikke så svært at være en del af designfasen, når du skal investere i et nyt plankebord til din spisestue. Det først punkt du skal vælge indenfor, er hvilken model benene til plankebordet skal være. Det er blandt andet om benene skal være af metal, træ eller et andet materiale. Der er frit valg.

Så skal du vælge bredde og længde

Når du har valgt benene til dit plankeborde, skal du vælge bredden og længden på bordet. Bredden af bordet skal du især vurdere ud fra det rum, plankebordet skal være i. Er rummet stort eller lille? Er der plads til et stort og bredt plankebord eller blot plads til et lille og smalt planebord? Mulighederne er der nok af, du skal blot måle lidt op i din nuværende spisestue og vurdere derfra. Vedrørende længden skal du her også vurdere størrelsen af det rum, plankebordet skal stå i. Samtidig skal du også vurdere her, hvor mange mennesker der skal være plads til rundt om bordet. Skal bordet kun bruges til hverdagen, hvor der blot skal være plads til dig og din familie, eller skal der være plads til massere af mennesker, når du skal have gæster på besøg? Her er der også massere af muligheder. Det er blot at finde ud af, hvor mange mennesker der skal kunne være rundt om bordet.

Så skal du til at vælge træsort og den rigtige oliering

Så skal du til at vælge, hvilken træsort dit plankebord skal fremstilles i. Her kan du vælge imellem to muligheder: egetræ og valnøddetræ. Hvis du er helt vild med ask, kan denne træsort også vælges på specialbestilling. Du skal kun vælge efter udseendet, da kvaliteten på begge træsorter er helt i top. Plankerne til plankeborde er fra gamle træer af høj kvalitet, og når træet er blevet fældet, har det været igennem en tørreproces på 3 år, inden det bliver lavet om til dit kommende smukke plankeborde. Til slut skal du så vælge, hvilken form for oliering du gerne vil have på dit plankeborde. Her kan du vælge imellem natur olie (til valnøddetræ), sort olie (til egetræ), natur olie (til egetræ) og lys olie (til egetræ). Hvilken olie du vælger, afhænger mest af, hvilket udtryk du gerne vil give til bordet. Hvis du vælger sort olie får bordet for eksempel et mere råt look.