Praktik i udlandet giver dig meget mere end faglig viden 

Overvejer du praktik i udlandet, kan du med fordel læse med herunder. En udlandspraktik er meget mere end bare en bredere faglig viden. Er du i praktik i udlandet, kommer du uundgåeligt til at udvikle dig på mange andre planer end bare det faglige. Du får helt nye omgivelser, nye sociale forbindelser og måske nye venner for resten af livet. Du kommer også til at tænke på en anden måde og du får dit verdensbillede flyttet, for resten af dit liv. 

Praktikophold i udlandet giver støre faglig indsigt 

Et praktikophold i udlandet giver dig uden tvivl en bredere faglig viden, end hvis du var i praktik i Danmark. Uanset hvilket fagområde du kommer fra, så er metoderne altid en smule anderledes uden for landets grænser. Du kan ikke undgå at blive dygtigere rent fagligt og du får samtidig en langt stører forståelse for faget som helhed. Du får et helt nyt sammenligningsgrundlag og praktisk, ny viden om andre metoder, end dem vi anvender herhjemme. 

Praktik i udlandet giver dig nye rammer 

Praktik i udlandet betyder flytning. Enhver flytning er en ny begyndelse, et nyt sted. I dette tilfælde i et helt nyt land. Samtidig med at du får faglig viden kommer du helt ind under huden, på et helt nyt land. Når du på denne måde arbejder og lever i en fremmed kultur, får du en helt unik indsigt. En indsigt som du aldrig ville havde fået på en almindelig rejse, til samme land. Du kan ikke undgå at blive smittet med det fremmede lands kultur og måder at anskue tingene på. Dybest set får du således to uddannelser, en i dit fag og en i forståelse af et fremmed land. 

Udlandspraktik giver dig nye sociale relationer og nye venner 

Du både bor og arbejder i et fremmed land når du er i praktik i udlandet. Du kommer til at møde nye naboer, kollegaer og måske også studerende fra andre lande. De venskaber der opstår, når man er langt væk hjemme fra, får en helt anden betydning, netop fordi man er langt væk fra sine venner og familie. Disse venskaber har det med både at blive dybe og langvarige. Måske du finder venskaber for hele livet. 

Praktik i udlandet giver dig en ny måde at tænke på 

At leve i en fremmed kultur åbner vores horisont. Danmark er et forholdsvist lille land som det er meget nemt at overskue. Vi tænker, for en stor del, ens og lever efter di samme traditioner. Vi stiller aldrig spørgsmål til om der muligvis er andre måde at tænke på, gøre ting på, eller se verden på. Det oplever du pludseligt under din praktik i udlandet. Der bliver simpelthen højere til loftet. Når du kommer hjem igen, er du ikke den samme som før. Din horisont er blevet bredere for evigt. Du vil for altid kunne se ting fra synsvinkler som slet ikke er tænkelige for andre mennesker. Udlandspraktik kan ændre dig for evigt.