Stress kan ramme alle ingen undtagelser

Stress kan ramme alle – både store og små. Stress er ikke kun et problem for voksne, men kan også påvirke børn og unge. Mange børn og unge oplever stress i forbindelse med skolearbejde, sociale relationer eller familiære problemer. Stress kan have mange forskellige årsager, og det er ofte svært at finde den helt rigtige løsning for hver enkelt. Men der er nogle generelle råd, man kan følge for at mindske stresspåvirkningen. Det er vigtigt at have en god daglig rutine, hvor man prioriterer sin tid og får tilrettelagt sin dag efter sine egne behov. Det kan være svært at finde tid til alt, men det er vigtigt at huske på, at det er ok at sige nej tak og bede om hjælp fra andre, når man har brug for det. Der er dog hjælp at få til stress, find behandling mod stress her

Husk det positive selvom det er svært

Det er også vigtigt at bevare et positivt syn på livet – selvom der er momenter , hvor det kan være svært. Prøv at fokusere på de positive ting i livet, og find en aktivitet, der giver dig glæde. Det kan for eksempel være at dyrke sport, spille musik eller lave mad. Og så er det altid godt at snakke med andre om det, man har på hjertet – både positive og negative ting. At få sat ord på sine tanker og følelser kan ofte lette presset og mindske stressniveauet.

Du fortjener at slappe af

Der er mange forskellige måder at slappe af på. Nogle mennesker foretrækker at gå en tur i naturen, mens andre hellere vil ligge i solen og lade varmen smelte deres stress væk. Nogen foretrækker at dyrke sport, mens andre blot skal have et koldt glas vin for at slappe af. Uanset hvad der virker for dig, er det vigtigt, at du finder tid til at slappe af og give din krop og sind en chance for at restituere sig. At slappe af kan være lige så vigtigt for din fysiske helbredelse, som det er for din mentale sundhed. Det er dog ikke altid let at finde tid til at slappe af i en travl hverdag. Men heldigvis behøver du ikke at tage på ferie eller gøre andet for at få lov til at slappe af. Der er mange små ting, du kan gøre hver dag for at mindske stress og øge din velvære. Her er nogle bud:

– Tag et varmt bad

– Dyrk yoga eller meditation

– Læs en god bog

– Se en komedie

– Gå en tur i naturen

– Spis sundt og balanceret

– Få masser af søvn

– Nyd et koldt glas vin

Pas på dig selv

Der er dog alt for mange voksne mennesker som der bliver ramt af stress i dag. Folk presser sig selv på arbejdet, og har svært ved at sige fra. Man skal dog huske sig selv i det her, for der er ingen der belønner dig for at køre dig selv midt over. Tværtimod, det giver nemlig respekt og sige fra.