Drømmen om iværksætteri

kvindelig iværksætter

Drømmer du om at starte din egen virksomhed, så er der heldigvis meget inspiration at hente hos spirende iværksættere i det danske erhvervsliv. De fleste som selv har kastet sig ud i et eventyr, kan nok nikke genkende til, at det kan føles meget skræmmende og grænseoverskridende at springe ud i. Det skyldes, at vi som mennesker er drevet af vane og tryghed, hvorfor vi typisk vælger at blive, hvor det er sikkert og rart.

Inspiration fra en stilling i et digital marketing bureau

Selvom du måske ikke er sprunget ud som selvstændig endnu, så betyder det ikke, at det ikke vil være noget for dig. Faktisk bliver langt de flest succesfulde virksomheder stiftet af personer i trediverne. Det giver rigtig god mening, eftersom du med alderen tilegner dig erfaring fra erhvervslivet, som du kan tage direkte med i din egen virksomhed.

Det betyder også, at rigtig mange virksomheder bliver stiftet af tidligere medarbejdere, som vælger at starte en direkte sammenlignelig virksomhed. På Martin Bjørn’s iværksætter blog, kan du læse en artikel om et digital marketing bureau, som er stiftet af tidligere konsulenter. Martin har en utrolig spændende blog, hvor han interviewer og deler indhold fra andre iværksættere, som ønsker at fortælle deres historie.

I den ovennævnte artikel fortæller en iværksætter om hans egen historie samt hvilke overvejelser han gjorde i forbindelse med at stifte et digital marketing bureau. Kort fortalt bliver der nævnt 5 super gode råd, som du bør overveje inden du starter din egen virksomhed. Herunder:

  • Lær en branche at kende
  • Find partnere med komplementære kompetencer
  • Hav en klar salgsstrategi
  • Sørg for at have en klar rollefordeling i teamet
  • Spar penge op inden du starter

Det er super gode råd, der bliver præsenteret og som afspejler den nødvendige erfaring det kræver, at drive en succesfuld virksomhed. I dette tilfælde var der tale om en iværksætter, der selv havde kompetencer indenfor søgemaskineoptimering (SEO), men manglede erfaring med salg og de andre online markedsføring discipliner såsom Facebook annoncering, Email markedsføring og Google Ads.

Efter at have samlet et team med komplementære kompetencer og opbygget en solid salgsstrategi, har vedkommende også fået en succesfuld virksomhed stablet på benene.

online marketing bureau

Sådan kommer du i gang

Selvom der er mange ting, som skal være på plads for at få en succesfuld virksomhed, så handler det i sidste ende om også bare at gøre det. Uanset hvor er erfaren du måtte være, så kommer du til at begå fejl. Hvis du derfor har lysten, viljen og drivkraften til at starte din egen virksomhed, så er det altså bare om at gøre det alligevel.

Det er altid en god idé at vælge et område, som du interessere dig for, fordi i sidste ende skal det være sjovt at være iværksætter. Hvis du ikke har det sjovt med at drive en virksomhed, så kommer det altid til at blive en succes. Det kræver nemlig blod, sved og tåre at få en succesfuld virksomhed stablet på benene.

Husk dog at du ikke skal skynde dig – du kan altid starte en virksomhed i morgen, om en uge eller om fem år. Gør det der føles rigtigt for dig her og nu, om det så er at fastholde et godt job eller starte dit eget online marketing bureau.