Mange unge er begyndt at bruge pokaler og medaljer for sjov


Der er kommet en trend blandt unge om at få lavet pokaler og medaljer for sjov. Det kan fx være en pokal til den, som kan drikke mest på en festival, eller til den der scorer flest personer af det andet køn. Men det kan også være mere seriøse emner, som en medalje til den der først får et 12 tal i skolen eller en pokal til den første, der får børn.

Nogle mener at trenden oprindeligt kommer fra tv-serien ”How I met your mother”, hvor hovedpersonerne Ted og Barney får lavet et sejers-bælte til den første af dem, der har en trekant. Vil du se mere om pokaler og medaljer, så hop ind på https://www.pokalbutikken.dk/.

Film og tv-serier har altid haft kæmpe effekt på deres publikum

Allerede tilbage i 70érne viste filmen Saturday Night Fever, hvor stor en effekt en film kan have. Efter filmen kom ud, skabte den en ny ungdomsbølge, som tog verden med storm: Disko. Pludselig var der disko-musik, disko-tøj, disko-lys og disko-dans over det hele.

I de efterfølgende år har film og tv-serier igen og igen haft lignende eftervirkninger. Friends (1994-2014) fik hele verden til at hylde cafe-livet og pludselig sad alle på deres egen ”central perk” og drak kaffe og hyggesludrede. Sex and the City(1998-2004) gav single-tilværelse i storbyen status og fik samtidig en generation af kvinder til at kaste sig over sexlegetøj og dameblads-filosofi.

Det er helt naturligt, at man efteraber det, man ser på fjernsynet eller på computerskærmen. Og tv-serien How I met your mother har nu altså været med til at skabe en ny trend.

pokaler til arrangementer

Pokaler og medaljer i hverdagen

Vi kender dem fra sport og konkurrencer: Pokaler og medaljer. Man får en guld, når man vinder, en sølv hvis man kommer på andenpladsen og en bronze for tredjepladsen. Men nu har konceptet altså bredt sig. Selv om man også inden for sportsverdenen længe har udvidet konceptet. Her har det længe været kendt med ideen om en medalje til den bedste ven eller den bedste holdspiller.

Nu har det bare taget skridtet videre og er blevet en trend blandt unge. Som nævnt i begyndelsen kan det fx være en medalje til den, der kan drikke mest. Men man kan også bruge ideen til mere opbyggelige formål.

Fx kunne man have en pokal i familien til den, der vasker mest op og gør mest rent. Det kan sammen med lommepenge være med til at motivere børnene til at tage større del i de praktiske opgaver. Man kunne også have en vandrepokal, som blev uddelt til en årlig familiefest, hvilket også har været udbredt i mange familier.

Man kan gøre præcis, hvad man vil med det, og det er faktisk sjovt at lege med. Man kunne også lave en pokal til sig selv, når man når et mål, man længe har sigtet efter. Eller en medalje til sig selv eller en af sine nærmeste i anledning af et nyt job. I virkeligheden er det et koncept, hvor det kun er fantasien der sætter grænser. Hvor kunne du forstille dig at bruge det?