Guide til valg af seng

sengevalg

Søvn har en vigtig betydning for vores generelle humør og den måde, vi er på. Man snakker om skønhedssøvnen og derved menes, at man kun kan være stærk, smuk og den bedste udgave af sig selv, hvis man får nok søvn. En god søvn er altså noget, vi vægter højt.

Men man må ikke glemme, at der ligger en masse ting til grund for, at man kan få den mest optimale søvn overhovedet muligt. Den, der har størst betydning af disse faktorer, må uden tvivl være, hvad man vælger at lægge sig til at sove i. Det siger jo sig selv, at man ikke kan få en ordentlig søvn, hvis man lægger sig til at sove på gulvet. Man må have en seng – men hvilken seng, er så det store spørgsmål, for her skal man også lægge noget tanke bag. Her er en guide til valg af seng.

Hvilken størrelse seng passer bedst til mig?

Det første man bør overveje, når man skal tage et valg om en ny seng, er størrelsen på sengen. Forskellige størrelser kan have forskellige fordele og passe til forskellige typer mennesker. Først og fremmest er det relevant, om man skal sove i sengen alene. Skal man det, så er enmandssengen i stort set alle tilfælde tilstrækkelig, medmindre man sover meget uroligt. I det tilfælde kan man overveje en trekvart-seng.

stor seng

Skal man ikke det sove alene i sengen, så er enmandssengen naturligvis udelukket. At sove to personer i en enmandsseng giver nemlig ikke mulighed for, at man kan få den nødvendige dybe søvn. Herefter kan man overveje, om man skal vælge en trekvartstørrelse seng eller om man skal vælge en dobbeltseng. Er begge parter meget urolige, når de sover, så burde man vælge en dobbeltseng. Ellers burde trekvartsengen dække behovet og være stor nok til at to kan sove godt.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

Når man har fundet den størrelse seng, der er perfekt til en selv, så skal man blot vælge typen. Her er der mange forskellige valgmuligheder, og det kan derfor være godt at blive guidet til valget af sengetypen. Man kan vælge de lidt atypiske sengetyper som blandt andet vandsengen. Dog skal man helst sove roligt, før vandsengen kan gavne ens søvn. Der er tre oplagte sengetyper, som man burde overveje: kontinentalsengen, boxmadrassen og elevationssengen.

Kontinentalsengen består af 3 lag, hvor det nederste af lagene er en boxmadras, det midterste en springmadras og det øverste en topmadras. Det giver særlig høj komfort og derfor også mulighed for rigtig god søvn. Sover man nemt og tungt kan en boxmadras også sagtens klare jobbet og gøre, så man ligger både behageligt og kan sove godt.

Til de mere udfordrede, som bruger meget tid i sengen og helst gerne skulle kunne spise og læse derfra, så er elevationssengen oplagt. Her man kan justere på sengens form og derved manuelt ændre den stilling, som man ligger i. Han man dårlig ryg eller er på anden måde fysisk begrænset kan dette være til stor gavn og være med til at gøre hverdagen lidt lettere.

Bliver man guidet til valget af sengen kan man finde den perfekte seng og derved få en skønhedssøvn, der er med til at give styrke i hverdagen.