Lamper til badeværelset

badeværelse

Badeværelset af et af de rum, som vi bruger på flest forskellige tidspunkter af døgnet. Vi bruger det om morgenen, når vi står op. Vi bruger det ofte også i løbet af dagen. Vi bruger det om aftenen, inden vi går i seng, og engang imellem bruger vi det også om natten. Alle disse 4 tidspunkter har et forskelligt naturligt lys, som kommer gennem eventuelle vinduer på badeværelset. Og derfor er der også flere forskellige krav til de lamper på badeværelset.

Hvordan er den perfekte belysning af mit badeværelse?

Først og fremmest afhænger valget af lamper meget af, om man har vinduer på badeværelset, og i så fald, hvor store de er. Om dagen kan der komme meget lys ind gennem store vinduer, så det slet ikke er nødvendigt at tænde lyset midt på dagen. Derimod er det naturligvis nødvendigt med lamper på badeværelset, når det er nat eller på en mørk vintermorgen, hvor badeværelset er kulsort.

Til et badeværelse med store vinduer vil det derfor være ideelt at have et mindre kraftigt badeværelseslys. Dette ene lys vil blive brugt om natten, da man om dagen får masser af naturligt lys ind gennem vinduet. Grunden til, at det helst ikke skal være så kraftigt er, at ens øjne er ekstra sensitive om natten. Eventuelt ville et mindre lys ved spejlet også være smart, hvis man bruger spejlet meget.

Hvis der ikke er så store vinduer eller slet ingen, så ville det være smart med lidt flere badeværelseslys. Dette skyldes, at man også skal supplere det naturlige lys om dagen med lamper på badeværelset. Her ville det være ideelt med både en kraftig badeværelsesbelysning og en mindre kraftig belysning, så man selv kan vælge, hvilken man tænder for. Igen ville det være en god idé at have en lampe ved spejlet, hvis man bruger det meget.

Den smarte lampe, der dækker alle behov

Uanset den naturlige belysning på badeværelset, kan forskellige lysstyrker være at foretrække på forskellige tidspunkter af døgnet. Derfor er det helt ideelle badeværelseslys et lys, hvor man kan ændre på lysstyrken. På den måde kan man tilpasse lyset, så det er helt perfekt til ens badeværelse og ens behov.

Ofte når man vil bruge badeværelset midt om natten, så har ens øjne vænnet sig til mørket. Her kan det ofte endda være ubehageligt, hvis der er for meget kraft på lampen på badeværelset. I disse tilfælde kan det betyde meget, om man har mulighed for at skrue ned for lysstyrken.

badeværelsesbelysning

Hvis man har store vinduer på badeværelset, kan det måske også være nødvendigt at supplere det naturlige lys de dage, hvor der er meget overskyet. Her kan man igen bruge de mindre kraftige lysstyrkeindstillinger, så man ikke bruger unødvendig energi på at oplyse et rum, man sagtens kan oplyse ved brug af mindre energi.

Det giver altså både nogle komfortmæssige og miljørigtige fordele at tilvælge lamper til badeværelset, som har et lys, der kan justeres i styrke. Derfor er denne type lys at foretrække uanset, hvordan ens badeværelse er bygget op, og hvordan den naturlige belysning er på badeværelset.