Kan du forestille dig et liv uden bæreposer?


Det bliver svært. Fordi bæreposer er alle vegne. Først og fremmest bruger vi dem til indkøb af dagligvarer. Dybest set, ville det give mere mening at bruge en rygsæk, eller en kuffert med hjul og håndtag. Hvorfor? Fordi bæreposer er faktisk meget u-ergonomiske. At bære en vægt, selv hvis det kun er et par kilo, i en hånd er ergonomisk set meget usmart.

Bæreposer er måske ikke perfekte, men de er perfekt praktiske

Hvorfor bruger vi så bæreposer alligevel? Det gør vi fordi de simpelthen er den mest praktiske form for beholder til daglige indkøb. Du kan fylde en bærepose på ingen tid. Der er ikke brug for et system, som når du skal pakke en kuffert. Bæreposen selv vejer heller ikke noget, så den bidrager ikke med ekstra vægt.

Og så kan den lige så hurtig tømmes som den kan pakkes. Hurtigere endda, hvis du bare hælder tingene ud. Det skal dog ikke opfattes som en opfordring til at tømme bæreposen på den måde. Men du forstår nok budskabet: en bærepose er simpelthen det mest praktiske til hurtige og daglige indkøb. Og så kan den også nemt pakkes væk.

Om det er en mulepose, en plasticpose, et indkøbsnet eller hvad det ellers kunne være, en bærepose fylder ingenting. Se de mange muligheder på https://www.pack2.dk/baereposer-109/.

brun bærepose

Pas på ryggen

Så snart du belaster den ene side af kroppen med en smule vægt, udløser den en række reaktioner, især i den modsatte side. Selv en mindre vægtforskel vil påvirke din balance. Derfor er hele kroppen nødt til at kompensere for det. Det sker først og fremmest i rygsøjlen. Den buer så ud til den anden side, for at skabe en modvægt, så du stadig er i balance.

Din hofte skydes ud til den modsatte side af bæreposen, og hele din krop bliver skæv. Så længe du er und og rask vil du nok ikke engang lægge mærke til det. Men hvis du er gammel og/eller har dårlig ryg, så er det en anden sag. Folk med dårlig ryg skal helst undgå bæreposer.

Hvis du selv er ældre eller har et ældre familiemedlem kan der være mange løsninger på problemet med at slæbe varer med hjem.

Den ene mulighed er naturligvis den gode gamle rollator til de, der er særligt dårligt gående. Mange rollatorer har en lille kurv siddende foran, som man kan opbevare ting i – inklusiv en bærepose.

Den anden mulighed er at købe en transportabel bærepose. Det er en bærepose, der sidder på en lille tohjulet vogn. På den måde behøver man ikke købe en ny bærepose, hver gang man er ude og handle, og derudover skal man heller ikke bære på noget. Varerne puttes blot direkte i vognen, og så trækker man ellers bare hjemad med dem.

På den måde kan man som ældre sågar få en hyggelig lille gåtur ud af at skulle handle. Der skal ikke slides og slæbes med ting. Man kan tage sig tid til at nyde at være ude i frisk luft.