Find en god Brunello di Montalcino vin

god rødvin

Brunello di Montalcino er en fantastisk italiensk rødvin, der fortjent har høstet ros fra vineksperter verden over. Brunello vin er især kendt for at anvende druer med et tykkere skind, der spiller en afgørende rolle i forbindelse med dens karakteristiske smag. og den gode nyhed er, at du nu kan finde en flaske Brunello vin til en fornuftig pris hos Jysk vin. Men hvad er det nærmere bestemt, der gør Brunello vin til noget helt særligt?

Sangiovese druer – nøglen til Brunellos succes

Det der især også gør Brunello vin til en vinder i vinsammenhæng er, at den udelukkende produceres med toscanske Sangiovese  druer i den allerbedste kvalitet. Hvis dette lyder som sort snak, så bør det være tilstrækkeligt at vide, at Sangiovese druer fra denne region nærmest universelt betegnes som den bedste druesort i verden – og dette kan virkelig smages hos en Brunello vin. Du fortjener med andre ord, at holde et glas Brunello vin i hånden på et eller andet tidspunkt i dit liv.  

god rødvin til mad

Brunellos karakteristiske smag

Brunello vin adskiller sig især fra andre rødvine ved at have en karakteristisk syrlig smag, et højt tanninindhold og ikke mindst en snert af frugt i dens palet. Især tannininholdet hos en Brunello vin bidrager til en rødvin, der har en rigtig lang holdbarhed; og dette betyder, at den er særdeles velegnet til at blive modnet i vintønderne i adskillige år. Alt dette medvirker til en fremragende vin, som uden tvivl ikke vil kunne matches af de fleste andre rødvine på markedet. Og fordi Brunello vin er den perfekte vin til at modnes i vintønderne, så resulterer dette faktisk i en rigtig fleksibel rødvin der kan fås i flere forskellig udgaver – med hver deres unikke smagspalet. 

Den yngre Brunello

Den første type Brunello vin er den yngre rødvin, der har en pragtfuld levende smag med komplicerede smagsnoder i dens palet. Ved at købe en yngre Brunello vin får du hermed en fantastisk rødvin med en blomster- og frugtagtig smag med antydninger af skovbær, kirsebær, viol og endda lakrids. En så avanceret smagsvariation finder du næppe hos de fleste andre rødvine på hylderne. Og selvom den yngre Brunello vin er en rødvin med en særdeles insisterende personlighed, så bliver det hele aldrig for meget for smagsløgene. Der er nemlig her tale om den perfekte balance mellem det søde og det sure, der helt bestemt bør ende i vinkælderen derhjemme.

Den modne Brunello

Hvis du allerede er glad for Brunello, så bør du bestemt heller ikke snyde dig selv for at prøve den mere modne Brunello vin. Den modne Brunello vin skifter nemlig karakter i forhold til den yngre udgave. Her er der nemlig tale om en betydeligt sødere – men stadig frugtagtig – smag end den langt firskere yngre Brunello vin. Prøv blot at forestille dig en guddommelig blanding af figen, nødder og en snert af chokolade (for blot at nævne de overordnede toner), og du vil have et godt billede af, hvad der venter dig med en moden Brunello vin.