Hvad skal du kigge efter, når du skal købe et nyt tv-bord?

tv bord

Tv-borde er perfekte til at få dit tv lidt op fra gulvet, hvilket giver dig en bedre synsvinkel og tilføjer masser af plads til at have passende ting tæt på tv’et. Lær alt hvad du behøver at vide om tv-borde, inden du køber en for at sikre, at du træffer den rigtige beslutning.

Find den rigtige størrelse til dit tv-bord

Hvis du ikke kender dit tv’s nøjagtige mål, skal målebåndet frem, så du kan måle diagonalt på tværs af skærmen. Det er en god idé lige at huske, at tv-skærme måles diagonalt, mens tv-borde måles på bredden. Hvis du har et tv-bord og et tv med samme mål, så er tv-bordet faktisk bredere.

Tv-bordet skal være mindst lige så bredt som dit tv, selvom du også kan vælge et meget bredere tv-bord og derefter centrere tv’et, hvilket giver dig plads til at sætte ting på hver sin side af tv’et. Der findes tv-borde der er lave, mellem og høje, så vælg en, der passer til højden i forhold til din sofa og din foretrukne synsvinkel.

Vælg det materiale du bedst kan lide

Træ og metal er generelt de mest populære materialer, når det kommer til tv-borde. Tv-borde i træ tilføjer en mere traditionel, rustik stil til dit hjem, mens et tv-bord i metal fungerer godt i mere moderne hjem. De trætyper der oftest er brugt til tv-borde, inkluderer kirsebær, ahorn, eg og mahogni, og det store udvalg giver dig mulighed for at vælge et træ, der ser godt ud og passer til dit budget.

tv stue

Find ud af hvilken type tv-bord du vil have

Alt afhængig af hvor tv-bordet skal stå, og hvor meget du vil have så tæt samlet som muligt ved tv-bordet, så er der nogle forskellige typer af tv-borde at vælge imellem.

Du kan vælge et tv-bord, som giver masser af plads til andre ting, såsom kabelbokse, spillekonsoller og Blu-ray-afspillere. Designet giver dig rig mulighed for nemt at forbinde ledninger fra enheder på bordet til tv’et.

Hvis dit tv-bord skal stå i hjørnet i rummet, er et hjørne tv-bord den oplagte mulighed at vælge! Hjørne tv-borde er mindre og designet med en trekantet kant, så de perfekt passer ind i hjørnet af et rum.

Der er mange forskellige stilarter at vælge imellem

Vælg et tv-bord, der passer ind i dit hjems stil og bringer rummet sammen, hvad enten det er et boheme tv-bord, et moderne tv-bord eller en helt anden stil. For et klassisk udseende, der aldrig går af mode, kan du prøve et traditionelt tv-bord lavet af slidstærkt træ. Hvis du vil have en større følelse af det 21. århundrede, er et moderne tv-bord med skarpe linjer et fremragende valg.

Du kan vælge et tv-bord med ekstra funktioner

Hylder, glasdøre og skuffer er alle almindelige ekstraudstyr, der findes i nogle, men ikke alle, tv-borde. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for at have plads nok til hver enhed, der skal være tæt på tv’et.

Justerbare hylder er nyttige, hvis du har ting i forskellige størrelser, som du vil have i dit tv-bord. Tv-borde med skuffer og glasdøre er nyttige, hvis du foretrækker at skjule tingene i bordet, så folk kun ser bordet og tv’et. For tv-borde med glasdøre skal du kontrollere, at det er hærdet glas, som er meget stærkere end almindeligt glas.

Der er et stort udvalg af farver at vælge imellem

Da mange tv-borde er lavet af træ, bør det ikke komme som nogen overraskelse, at brun er en af ​​de mest populære farver. Det er et fremragende valg, da nuancer af brunt fungerer godt i forskellige farvetemaet og stilarter.

Sort er et andet stærkt valg, især hvis du går efter et moderne hjem. Mens brun og sort kan være de sikreste farver, især hvis du planlægger at ændre din indretning ofte, kan mere unikke farver også fungere afhængigt af farvetemaet i din stue.